Menggunakan efek MULTIPLY dalam mewarna kartun di AI

Juga atas permintaan NOR ABDULLAH,
maka Kak Alin buat satu lagi tutorial di AI.
Soalan NOR, bagaimana nak lukis veil
pengantin yang tidak memerlukan
line stroke kat situ.
.. Baik, ikut je langkah-langkah di bawah ni...http://facemot.blogspot.com/






Haaa... senangkan?? Selamat mencuba. Bagi yang baru mewarna di AI juga boleh ikut langkah-langkah ini pada kartun yang memerlukan penggunaan efek 'MULTIPLY'. Moga 'post' Kak Alin ini ada manfaatnya... Juga terima kasih pada model katun kita... SITI FATIMAH..heee...

5 ulasan:

MERAN QAMAR said...

tumbs up kak alin...wat byk2 tutorial ekkk

Kak Alin said...

terima kasih... insyaAllahh..:))

MERAN QAMAR said...

soalan kak
camne akak melengkukkan garis kartun tu...
adakah gne gadjet lain cam pen tu
or mmg gne mouse

n kalau gne pen tu dari titik a ke b n end dia macam susah je nak cantum...

Kak Alin said...

Meran.. Kak Alin akan menggunakan brush tools dan pen tools kalau melukis di Ai.Penting kat sini masa kita dah lukis, kita kena expandkan line kita tu... nanti kak lin buat tutorial.. bila dah faham basic dia, br senang kita nak melukis...:)

MERAN QAMAR said...

yey alhamdulillah setakat ini training dapat hasil camni

http://aempat.blogspot.com/2013/05/doodle-hari-ini-yeyyyy.html